Την τιμητική της είχε φέτος η Ελλάδα, μιας και η ετήσια γενική συνέλευση του παγκοσμίου οργανισμού του FIP-IFP έλαβε χώρα στην Αθήνα από 21-23 Μαΐου. Εκπρόσωποι από διάφορες χώρες του κόσμου παραβρέθηκαν με σκοπό την αναβάθμιση, προαγωγή και κατοχύρωση της ποδιατρικής επιστήμης σε όλες τις χώρες. Η Ελλάδα ως διοργανώτρια χώρα είχε την ευκαιρία να εξηγήσει τεκμηριωμένα την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, όσον αφορά το επάγγελμα του ποδιάτρου, την ελλιπή πληροφόρηση ως προς το αντικείμενο της ποδιατρικής και το βασικότερο την παραπληροφόρηση πάνω σε αυτόν τον τομέα.

Τονίστηκε το γεγονός πως πρέπει να κατοχυρωθεί το επάγγελμα και στην Ελλάδα, κάνοντας σαφή τα προσόντα καθώς και τις σπουδές που πρέπει να κάνει κάποιος για να φέρει τον τίτλο του ποδιάτρου. H ανταπόκριση όλων ήταν πολύ θετική και ήδη ως σύλλογος Ελλήνων Ποδιάτρων-Ποδολόγων έχουμε υποβάλει ιδέες και σκέψεις για να πετύχουμε τον στόχο μας. Όλες τις ημέρες και με αποκορύφωμα το Σάββατο 23 Μαΐου έγιναν σπουδαίες ομιλίες και συζητήσεις πάνω στα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου. Πιο συγκεκριμένα αναπτύχτηκαν θέματα που αφορούν τα κριτήρια ένταξης μιας χώρας στο FIP-IFP, έγινε λεπτομερής αναφορά στα έξοδα και έσοδα του οργανισμού για το 2014-2015 και εξετάστηκε για άλλη μια φορά η ορολογία για τον τίτλο “PODIATRIST”.

Ακολούθησε μια εξαιρετική παρουσίαση για το FIP-IFP World Congress η όποια έχει ήδη σχεδιαστεί να γίνει 26-28 Μαΐου 2016 στο Μόντρεαλ του Καναδά. Όλες οι ομιλίες είχαν άμεση μετάφραση στην Γαλλική και Ισπανική γλώσσα. Με το πέρας τον ομιλιών όλες οι παρευρισκόμενες χώρες εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους, τόσο για την πολύ καλά οργανωμένη συνέλευση, όσο και για την άψογη φιλοξενία από την διοργανώτρια χώρα. Σημαντικότερο όλων είναι το γεγονός ότι ο Σύλλογος Ποδιάτρων-Ποδολόγων Ελλάδας πρωτοπόρησε με ιδέες και προτάσεις αναπτύσσοντας μεγάλη δυναμική για το μέλλον της Ποδιατρικής επιστήμης.

etisio-synedrio-03.jpg etisio-synedrio-04.jpg  etisio-synedrio-05.jpg

etisio-synedrio-06.jpg etisio-synedrio-09.jpg  etisio-synedrio-08.jpg

etisio-synedrio-10.jpg